vrijdag 28 februari 2014

Ombres et Silence

Expositie in de Hoeksche Waard bij Galerie DeBuut

Ik verheug mij erop mijn schilderijen samen met de prachtige beelden van Kobi van de Kooi te laten zien bij Galerie DeBuut in Nieuw Beijerland.
Van harte welkom op 8 maart 2014 tijdens de opening ( 12.00 uur) of in de weken erna tot en met 3 mei 2014. Let op de openingstijden van de galerie ( zaterdag en op afspraak).   

Mijn meest recente serie schilderijen in olieverf  heet :'Ombres et Silence’.
Het thema van deze serie is 'stilte’ en mijn zoektocht naar de stilte. Wat betekent stilte voor mij en voor de wereld?  Hoe stil is stilte eigenlijk? Hoe geef je stilte vorm?

Als uitgangspunt voor de vormgeving van stilte in mijn schilderijen heb ik een ‘still’ gebruikt uit de film ‘Into Great Silence’ van Philip Gröning. Deze film gaat over het leven in La Grande Chartreuse, de legendarische vestiging van de  Kartuizer Orde in de Franse Alpen. Meer informatie lees je onder de uitnodiging...
Het uitgangspunt van mijn werk mag dan stilte zijn, dat betekent nog niet dat iedere kijker ook stilte zal ervaren bij de schilderijen. Iedereen kan er een eigen betekenis in zien. Bovendien is niet elk schilderij een pure weergave van stilte. Ik ga na de eerste penseelstreken op het doek of op papier in dialoog met het beeld in wording. Er ontstaat dan een nieuwe werkelijkheid, een nieuw verhaal. Dat verhaal kan ook juist over de onrust gaan die de stilte in de weg staat.
Ik wil jou als kijker uitnodigen om stil te staan bij wat het beeld, het schilderij met je doet en je inspireren om eventueel ook te onderzoeken wat stilte voor jou betekent. Of en hoe stilte het leven voor jou en misschien zelfs voor de wereld kan verrijken.  

Neem ook eens een kijkje op http://www.atelier-eb.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten